Lemprica.Com

It's All About Me And You

Posts Tagged ‘KL Tower entrance fee’

Ada Apa Dengan Menara KL ?

Last time aku jejakkan kaki ke Menara Kl / KL Tower adalah lebih kurang 2 tahun lepas. Waktu Zara dalam perut. We had dinner at Restaurant Berputar Seri Angkasa ( here )  . Kelmarin, on the way nak balik Melaka,  alang-alang tengok traffic kat KL smooth je, so moh le bawak tuan puteri-puteri ni ke KL Tower.

Ni gambar 2 tahun lepas :

- masa ni Zara dalam perut -

- hanum lebih kurang setahun 6 bulan time ni -

Bila sampai, mak aihhhh..manusia boleh tahan ramai. Group budak sekolah, orang besar punya lah ramai . So , end up kami opt beli  “adventure ticket” .Lagi satu pilihan aku tak ingat apa nama pakej nya.

Apa ada untuk “adventure ticket ” ? :

1. Observation deck

2. Mini Zoo at KL Tower

3. Pony Ride / Horse Carriage

4. F1 Simulation

Harga tiket lak for ” adventure ticket ” ni :

Adult = RM38.00

Child ( 4 yrs-11yrs old ) = RM28.00

Overall mmg enjoy la anak-anak especially Hanum waktu kat observation deck tu. Waktu kat Mini Zoo tu, sakan anak dua ni. Banyak species snakes, spiders kat sini. In such jugak la dia buat mini zoo ni. Ya la, tempat kecik, kena la buat nampak tak sempit sangat.

-memula sampai-

- tu dia, hanum dengan device nya -

-meneropong KL di waktu malam-

Dah kuar mini zoo , kitaorg naik carriage lak. Merasa la feeling cinderella. Hahahaha.Last sekali, masuk F1 simulation, untuk hanum tak lepas sebab tak cukup tinggi ( kaki tak sampai kat pedal ) . :) Tapi boleh la nak bergambar sakan. :p

- ni kat Mini Zoo -

- ni kat area F1 Simulation-

Masuk kereta, semua dah penat. Lepas je tol sungai besi, semua kepengsanan tido sampai la umah. Around 11:45pm kami sampai rumah. Alhamdulillah.

- gaya minah rempit ? -