Lemprica.Com

It's All About Me And You

Eco Park @ Bukit Merah Laketown

Antara tempat yang sempat kami gi waktu kat Taiping hari tu adalah Bukit Merah Laketown. Tapi kami tak masuk ke waterpark nya tapi kami ke Eco Park nya.Dari bandar Taiping nak ke Bukit Merah laketown ni , if lalu jalan dalam ( jalan kampung ) ..dalam 15 minit je sampai , kalau lalu highway ( keluar Taiping Utara and exit Bukit merah ) , dalam 20-25 minit jugak.

Waktu kami sampai tu dalam kol 10.30am, orang dah start ramai. Mana yang nak gi waterpark la, nak gi ecopark la, jenjalan je la..perghh…al maklum cuti sekolah kan?

Best bawak the kids sini sebab besides leh bagi makan kat animals, keadaan nya nyaman je. Al maklum, tasik bukit merah tersergam besar depan mata.Ada yang siap bawa bekal, picnic tepi tasik . :)

Kalau nak tau harga tiket untuk ke bukit merah laketown ni, kat bawah ni ada senarai harga . Enjoy!

3 Comments on Eco Park @ Bukit Merah Laketown

  1. princess violet
    09/03/2012 at 08:57 (3 years ago)

    brape harga tiket masuk bkit marah

  2. arin
    09/03/2012 at 10:03 (3 years ago)

    harga bagi tiket bukit merah depends mana you nak pergi. ada few places such as : water park, eco park, pulau orang utan . yang seeloknya amik combo pack..lagi murah sedikit compared dari harga satu per satu . kalau klik entry ni , klik pada gambar..ada senarai harga.

  3. Mama Hanin
    06/08/2012 at 09:07 (2 years ago)

    terima kasih atas sumbangan info yg bermanfaat ni :)
    cumanya gambar papan rate tu agak kecik, dah zoom jugak tapi tak dapat tengok dengan jelas.
    mungkin gmbar pd puan lebih jelas, boleh saya tau berapa harga eco combo pack (yg consist eco park + orang utan+ chairlift/skycycle)
    terima kasih!

Leave a reply